Kennel

Ideologien bag kennelen

 

Chili Sunborn er et lille hobbyopdræt, hvor det primære mål er, at lave en sund og jagtivrig familiehund, der er velafbalanceret og nem at træne. Mine Hvalpe skal trives i alle situationer, ude som hjemme, også i samvær med børn og andre hunde. De skal ligne en labrador, samtidig med at de skal være intelligent, robuste og godmodige.

 

Vi holder til på en roligt vej i Farsø i Vesthimmerland, tæt på mark, skov og strand, områder som jeg flittigt bruger til de daglige gåture og vores træning.

I mit avlsarbejde lægger jeg meget stor vægt på den mental og fysisk sundhed, det betyder at jeg kun avler på stabile hunde, der er fri for arvelige sygdomme - som HD, AD og PRA mm. - samt at de skal være gode familiehunde, have vandpassion, apporteringsglæde og god vildtbehandling, med disse egenskaber er det kun et spørgsmål om træning, for at en hvalp bliver en god følgesvend, så disse egenskaber går jeg ikke gå på kompromis med.

Det vigtigste er

sundhed og temperament.

Jeg er stolte af lave en sund hund,

der er en fornøjelse at være sammen med, som man kan have med alle steder og lave en masse forskelligt med

Et andet vigtigt mål i mit opdræt er, at lave en hund som mine hvalpekøbere kan få den størst mulige glæde af. Derfor forsøger jeg at give mine hvalpe så godt et fundament som muligt, inden de sendes ud i den store verden. Jeg har aldrig mere end et kuld hvalpe af gangen, så jeg altid har tid og overskud til mine hvalpe, så jeg altid sikker på, at mine hvalpe er sunde og raske, og hver enkelt bliver korrekt præget og socialisere.

 

Her hos mig møder og oplever hvalpene en masse forskellige.

Dette er for at gøre overgangen til deres nye liv så let som muligt. De vil være fortrolige med at køre i bil og har haft masser af kontakt med voksne og børn. Kort sagt vil mine hvalpe opleve alt hvad der er normalt i den almindelige husholdning - lige fra støvsugeren til hygge foran tv'et.

Personen bag kennelen

 

Jeg lyder - som regel - navnet Anne og har fået de fleste af stenbukkens egenskaber, samt et par stykke ekstra, er stædig som et æsel og har et gevaldigt temperament, men er ellers godmodig og venlig overfor folk og fæ.

Jeg er vokset op i en forstad til Århus sammen med mine forældre og 2 søstre Inge og Jane.

Mit hundeliv begyndte først da jeg flyttede hjemmefra og fik jagttegn, jeg var på dette tidspunkt absolut ikke jæger, jeg tog i starten kun dette kursus på grund af en udfordring som jeg ikke kunne modstå.

Men, man har jo en mening til man tager en anden og jeg fik hurtigt interesse for faget.

Et vigtig valg skulle tages, jeg ville have en hund og efter lang tids meditation over hunderacer, og venlige hentydninger fra søster Inge og min svoger Allan faldt valget på den godmodige labrador. Det var kærlighed ved første blik da jeg så Hakki første gang. Denne talentfuld og lærenem hvalp indvilgede at flytte til Århus.

I 1997 rev jeg teltpælene op og drog mod det mørke nord. Der skulle ske noget nyt, så den inkarnerede byboer flyttede på landet, så jeg fik masser af plads til at opfylde min drøm;

Nemlig at opdrætte sunde labradors, der både er en god familiehund og effektive jagthund.

 

Jeg er medlem af Dansk Retriever Klub og Dansk Kennel Klub,

mine hvalpe er stambogført i DKK under kennelnavnet Chili Sunborn,

dermed er jeg underlagt en del nationale og internationale

sundheds restriktioner for opdræt af Labradors.

 

Jeg har desuden gennemgået Dansk Kennel Klub's opdrætter uddannelse.

Kennel Chili Sunborn

Anne Kiilerich

chili-sunborn@outlook.com